27/2

Nu börjar det aktiva livet. Tyvärr blir det mycket fika nu när alla kommer och hälsar på.

Igår var ett litet gäng från jobbet här. Två av dom var gravida. Och Jesus vad jag inte saknar den tiden haha. Är så glad att plutt Otto är här redan. Att hav gjort det där.

Idag jag vi varit och handlat och gått promenad. Underbart väder är det! Känns lite trisst att sits inne nu faktiskt. Men orken tog slut.
Ringde Martin förut och han frågade om inte Otto troligen var besatt inatt. Ja förmodligen!
Och pigg är han idag med.
Men vad gör det när han är alldeles alldeles underbar!

På fredag kommer Camilla hit. Den här gången är hon frisk! Äntligen ska Otto få träffa sin Gudmor.

Vi har provat den old school babysittern. Den gilla han. Ögonen for åt alla håll och kanter :)


26/2

Jorå här ligger jag med en liten Otto.
Igår ville Otto absolut inte sova. Nej nej varför då? Så denhär natten har varit sådär.
Och idag ska vi till optikern kl 9.
Sen kommer det lite folk från jobbet kl 11.30. Måste dessutom försöka hinna till Apoteket.
Sen SKA jag promenera idag med. Får inte slarvas med! Eller så kommer jag alltid se gravid i 6e månaden ut.
Nu verkar Otto ha somnat om. Och om en timme ringer klockan....


22/2

Trodde det var omöjligt. Men jag vaknade nyss och kan inte somna om?! Otto sover som en stock. Han vaknar väl lagom tills jag kan somna om och ät hungrig.

Min otur hoppas jag vänder nu. Det känns som det. Så det får jag hel enkelt tro.
Igår var jag och Otto hos läkaren på rutin koll med Otto. Allt var som det skulle och han har gått upp 700g på 2 veckor. Bra mycket mer än han skulle. Jätte skönt! Växer så det knakar med.

Idag ska jag till optikern. Min mamma ska följa med och ta Lill Otto medan jag är där så slipper jag fundera över det. Jag hoppas jag kan byta tillbaka till mina natt och dag linser. Så mycket skönare att ha dom. Även om enfald linser är enkelt och fräscht så är det skönare att se jämt. Tänk om jag ändå kunde göra den där ögon operationen! Vilket lyx det vore.

Otto blir en hel månad idag oxå. Tiden går så fort! <3


Hjärte dagen

Ja och här sitter jag i soffan. Min alla hjärtans present till Martin blev att han ska få sova en helt lyxig natt utan att bli väckt. Imorgon ska han nämligen till Stockholm och då vill jag att han ska va pigg och alert så han kommer hem helskinnad. Jag hatar Stockholms trafiken och han ska köra dit i lastbil....

Av Martin fick jag inget äpple i år eftersom han inget hitta. Men jag fick blommor. Så han fortsätter att överraska :).

Jag och Otto var hos Zakk och Therese idag. Det var trevligt. Zakk är myyyyycket större än Otto fast det vara skiljer 23(?) dagar på dom.
Ha. Vägde hela 5kilo nu. Tänk när plutte Otto gör det!!

Nu borde jag verklige försöka sova. Det blir inte kul det här annars.

https://cdn1.cdnme.se/819140/6-3/pic_511d5d639606ee2d2a3c505f.jpg" class="image">


13/2

Nu är det meningen att jag ska sova. Men det går inte. Snart kanske. Otto slumrar så sött. Jag vill ha vår.

Nej min mamma vi ska inte ha kommunalt vatten, eftersom vi har djupborrat med godkänd brunn så tyckte inte Stefan det. Oss spelar det ingen roll.

Imorgon ska jag och Otto till Therese och Zakk. Det ska bli kul!


Fel

Skrev fel datum på förra inlägget. Ska ju såklart vara 12/2. Har så dålig koll nu när jag är ledig. Trodde det var onsdag idag och att det var greys. Men icket!

Jag försöket fundera ut vad vi ska äta idag. Men det går dåligt. Är inte sugen på nått. Eller jo en semla eftersom det är semeldagen och alla lägger ut semelkort på instagram och Facebook. Men å andra sidan så är jag alltid sugen på semlor. Synd att Lill Ottos semelbody är för stor.
Nå väl. Åter till maten.


11/2

Otto är en morgon och kille. Kl 4 vaknar han och vi går ner. Han är inte skrikit utan bara vaken. Sen brukar han somna igen tunt kl 6-7. Då är det meningen att jag med ska sova. Tror inte det blir ett problem idag.

Idag är vi nämligen lite "instängda" här hemma.
Dom håller på att dra kommunalt vatten så vägen vi åker på kommer inte gå att åka på efter kl 8.00.
Ganska skönt. Då kan man liksom inte göra nått.
Vi ska ut och gå. Men då går vi åt andra hållet. Där det är 20 cm snö. Jag ser det som träning. Det är ju den träningen jag får. Jobbigt är det men skönt att det tar lite lagom i kroppen.
På någe vis ska jag väl bli av med dom här gravid kilona. Än så länge så ska jag inte vana eller så. Det kan påverka Otto. Och träna var inte heller ok. Måste vänta. Annars kan kroppen regera fel.

Nä nu ska jag starta kaffebryggaren åt Martin. Hade tänkt försöka duscha nu men vette fan om det kommet gå. Otto är för pigg känns det som.




10/2

Nu har jag och Otto varit vakna mer eller mindre sen kl 01.45. Helt sjukt känns det. Ännu sjukare att det kommer typ vara så här tills Otto inte äter så ofta. Alltså minst ett halvår!

Igår skulle Martins pappa ha kommit till oss och idag Martina bror med fru. Men båda är sjuka så då får ingen komma.
Lite trisst men samtidigt har jag ändå ingen energi. Det tar stopp.
En två timmar klarar jag ganska bra att umgås med nån. Men sen försvinner energin och då är det kört.
Har svårt att koncentrera mig på vad personen säger eller ens föra ett samtal. Får verkligen hoppas att det ger sig. Annars kommer jag bli en ensam prick.

Idag ska jag och familjen ge oss ut på promenad har jag lovat. Kan ju inte påstå att det känna så jävla peppande just precis nu. Får hoppas det blir bättre senare idag.


8/2

Inatt var Otto som vanligt igen. Jätte skönt. Vi hat fått sova ordentligt.
Jag måste verkligen lära mig att vila när Otto vilar så jag orkar med såna jobbiga nätter eller dagar.

Idag kommet Bettan hit.
Egentligen skulle Camillis komma, men hon är förkyld och jag tar inte gärna risker. Känns tråkigt dock för vi har varken setts eller hörts på jätte länge. Ska försöka ringa henne i veckan så vi kan prata.

Är sugen på att åka och köpa ost och korv till ikväll. Men vi får se. Det är ju inte bara med Otto. Även om han inte brukar göra annat än sova kan det kännas lite onödigt att släpa med han


Kids

Otto har varit den snällaste bebisen tills igår. Han kunde bara inte somna. Han skrek och skrek. Normalt sover han vid nio tiden men inte igår. Stackars Martin som ska upp och jobba fick hjälpa mig för det tog liksom stopp. Jag visste inte vad jag skulle göra efter ett tag. Sen är jag fortfarande så öm så jag kan inte hålla honom på vissa sätt. Vilket är oerhört frustrerande.

Till sist somna han av utmattning för att sedan vakna nån(?) timme senare igen. Nu sitter jag och Otto nere och försöker ge pappa Martin en kvarts sömn eller så.

Jag skulle ha träffat Bettan idag men det känns helt hopplöst att försöka vara social. Blir BVC och sen hem och försöka ta igen lite sömn inför bästa natt. Får hoppas den blir bättre....


5/2

Vaknade nyss av att Otto inte väckt mig. Det gör jag nästan varje natt. Han är en sån sju sover. Fast igår var jan ledsen och ville inte sova. Verkar som om han reagerar på koffein. Så jag ska prova att inte dricka te och se om det blir bättre.

Imorgon/idag är Martins sista ledig dag. Känns inte kul. Det är så enkelt när man är två. Skönt att kunna bolla över lille Otto när jag ammat honom. Eller vill ta en dusch. Nu blir det lite annat.
Jag har redan hela veckan inplanerad. Får hoppas det funkar och att Otto är lika snäll som han brukar vara. Annars blir det jobbigt. BVC sköterskan sa tydligt sist hon var här att vi inte skulle planera speciellt mycket utan försöka bara vara. Eftersom allt är så nytt. Men det misslyckads för min del. Jaja det blir säkert bra ändå.

Bror med familj kommer hit över påsk. Något jag verkligen ser fram emot. Ska bli så himla kul att träffa dom. Inte helt enkelt med vårt avstånd.

Jag ställde mig på vågen här om dagen.
-11kg på 12 dagar. Tänk om jag kunde få ta - 11 till på så kort tid. Men det kan jag nog glömma. Snart är det dags att börja hård banta. Ska bara se till så att värsta fika perioden är över.
Träna blir det inget med på ett tag. Så det får bli promenader. Tyvärr dock i snigel fart. Kroppen tar verkligen stryk av en förlossning ska ni veta som inte fött barn. Jag ser fram emot att förtränga det om man säger så. Tur Jeanette kommer hit snart så hon kan titta på mitt bäcken.

Nu hat Otto ätit klart. God natt



RSS 2.0