Fort!

Dagarna bara springer iväg!
Idag har vi rensat lite i förrådet. Känns jätte skönt. Men det är en del kvar. För se när vi tar det.
Imorgon kommer en BVC sköterska hit. Känns drygt med fler hembesök men jaja. Ska bli intressant att se om Otto gått upp nått. Hoppas det!
På lördag kommer Martins fastrar och mormor hit. Ska bli kul.
Fredag ser lugn ut. Kanske kan vi åka till marieberg då, skulle behöva lämna tillbaka lite kläder och köpa en helbody på PoP som jag spanat in på nätet.
Vi får se.

Jag vill att isbanan här ute ska försvinna så vi kan gå ut och gå. Nu är det helt omöjligt. Väldigt störande.

Nå väl det kommer väl.


Falskt alarm

Det var ingen fara med Otto. Det var bara det att han just hade börjat få i dig mat och förmodligen bara är en väldigt lugn krabat. Inget gulsot, äter rätt och sover normalt mycket. Skönt.
Hoppas vi slipper bli uppskrämda igen.

Nått jag tycker är konstigt är det här med amning.
Det tjatas nått så oerhört om amningen när man är gravid. Det vore en döds synd att inte vilja amma känns det som. Själv har jag sagt att det får bli lite som det blir.
Men det konstiga är att ingen talar om hur jävla skit ont det gör i början! Att man nästan vill dö!!!!! Eller i alls fall skära av sig vårtorna. Varför säger inte barnmorskan de? Tåls att tänka på!


Less

Idag var barnmorskan här på hembesök. Såklart så har Otto tappat mycket vikt och är trött. Så nu ska vi till bb om en och en halv timme.
Känns så hopplöst. Varför blir det Alsing bra? Jag är så trött.
Inte har amningen blivit bättre heller och det var nått som vi skulle göra mer. Amma. Såklart.
Jag vill fortfarande inte att nån ska komma och hälsa på. Känns bara ansträngt. Allt känns ansträngt. Idag är jag less. Väldigt less.


Sova

Inatt sov Otto i sin säng. Innan har han sovit emellan oss. Ganska skönt att han sover i sin egen faktiskt.

Han vaknade ungefär 4 gånger inatt var uppe och åt en timme sen sov han igen. Skönt. Om nu amningen kan bli lila skön så är jag nöjd


Just ja

En bild också.


Dygn

Det är inte längre nån ordning på dygnen. Sover när det går. Äter när det går. Konstigt. Inget som stör mig.
Otto har precis ätit och somnat om. Kanske sover han till kl 08 nu. Vi försöker lära oss hur vi ska tänka och planera. Det är lite svårt i början såhär. Som igår när vi skulle till Apoteket. Då ville vi ju helst åka när Otto just ätit så jag skulle slippa den biten ute.
Jag hat liksom inte fått ordning på det där med smygamning. Hur mammor bara smyger fram ett bröst åt ungen utan att nån ser och ungen nappat direkt. Nej där är vi inte. Snarare att mitt ena bröst bara hänger ute och vi försöker mötas på mitten jag och Otto. Inte smyger fram direkt. Sen har jag ingen bra amnings tröja. Så jag har liksom bara en zipp som jag drar upp och ner. Inte så hett kan jag ju säga. Varför köpte jag inget?! En filt kanske jag kan smuggla över den ätandes Otto men då är det liksom redan försent. Och ska jag ta hit folk så vill jag gärna lista ut det där.... Nä nu ska jag försöka sova igen. Tror jag.


Otto

Äntligen! Han kom tillsist! Det var inte hopplöst!

Livet leker!
Otto föddes den 22/1 kl 19.32.
Han är så liten och söt! Igår kväll dock fick han ont i magen. Så inatt är det inte helt lätt att vara till lags. Får se om det är över nu snart. Det verkar så.

I helgen blir det lugnt och skönt. Möjligen att Martins föräldrar kommer. Men vi tar en dag i taget. Det är inte helt lätt att komma i ordning med vår lille son när det är nått vi aldrig gjort förut.
Men mysigt är det.

Våra andra tjejer är lite förvånade över det lilla knyttet. Den som tycker det är roligast är nog Babusjka.

Det är konstigt det här vad kroppen ändrar på sig när man fått barn. Sen Otto kom har jag nog sammanlagt sovit 10 timmar. Ändå känns det inte som om det är katastrof. Visst är jag trött då och då. Men inte så att jag vill bryta ihop. Jätte konstigt tycker jag. Men skönt. För han sover ju inte direkt 8 timmar i streck en natt.
Äter gör han mycket. Det är INTE skönt! Men ska tydligen bli bättre efter nån vecka. Det ser jag fram emot.

På måndag kommer barnmorskan hem till oss. Ska bli intressant. Ska man bjuda på fika då? Bara typ kaffe bulle kanske?

Synd vi missar hindersmässan. Men det känns liiiiite tidigt att ge sig ut. Speciellt i denhär kylan.


Vaken

Vaknade för ca en timme sen. Toaletten min trogna vän kallade för 4 gången (mindre än vanligt). När jag kom upp igen var Babusjka med vaken och ville ut så det var bara att stega ner igen. Nu är jag rätt pigg.

Idag ska vi till special mvc på sjukhuset eftersom mitt blodtryck gått upp igår.
Undrar vad dom gör. Eller rättare sagt hur dom gör? Vad dom gör är att kolla så Otto mår bra. Men hur vet jag inte. Känns spännande. Vi skulle ha med oss bb väskan för säkerhetsskull. Åh vad jag hoppas att dom sätter igång allt. Är så otålig nu. Vill träffa honom så gärna.

Undra om jag ska försöka sova en timme till,.. Kanske liks bra.


Men...

...det ger sig aldrig!

Vaknade för en timme sen av att det kändes som om jag svalt ett rakblad på vänster sida. Fick nästan panik och vart tvungen att gå upp. Gjorde honungs vatten och drack vanligt vatten, eldade och åt nån halstablett. När ska detta ge sig. Lite bättre i halsen nu men inte är det mycket.
Idag ska jag till barnmorskan igen. Känns dumt att åka när jag inte är helt hundra. Men ännu dummare att ställa in. Det går så fort.
Hoppas verkligen att förkylningen är över snart. Då kommer nog Lill Otto.

Mitt sjukis sällskap


Snart

Fortfarande förkyld.
Igår var det extremt jobbigt. Idag känns det lite bättre men det gör ont i huvet och jag har varken smak eller lukt.
Dricker litet vis med vatten och honungsvatten. Imorse kände jag bara att jag var tvungen att duscha. Det gick inte att stå ut med det flottiga håret. Så nu sitter jag här. Ska försöka sova lite till tror jag. Brukar ju vara det bästa mot alla sjukdomar. Hoppas hoppas att det har gett sig mer under dagen.
Då är Otto lite lite närmare. Så jag måste verkligen bli frisk.


Förkyld

Den här förkylningen var inte att leka med!
Trodde jag höll på att bli bättre igår men sen mot kvällen kom febern.
Det gör ont i huvet och jag får knappt nån luft. Dessutom har mitt tandkött börjat klia. Så jobbigt.
Hoppas det inte är nån långvarig förkylning. Det är för jobbigt det här.
Jag har till och med tagit en halv Alvedon!


Natt

Det var en dålig natt.
Vaknat flera gånger och haft svårt att svälja.
Idag är jag mer täppt i näsan. Tror jag får hoppa över att hälsa på Therese bebis. Vill inte gärna smitta honom när han bara är 3 veckor lillen.

Hoppas barnmorskan har nått super bra tipps på hur jag ska bli av med dethär.
Halstabletter och honungsvatten är det enda jag vet. Inget som jag har hemma så jag måste handla idag.
Blir så less. Det har ju gått så bra! Är det här mitt straff för att gnälla.
Igår var jag så less och gnällig att Martin kom hem tidigare från jobbet. Det var snällt. Blir så långtråkigt att bara sitta och glo. Tur jag har djuren.

Nä nu måste jag snart resa på mig. Magen kurrar. Undrar om jag har några smaklökar kvar.... Hoppas!


Förkyld

Varför måste jag få ont i halsen nu?

Jag har klarat mig hela graviditeten förutom en gång då jag fick feber. Men den sov jag bort.
Nu känns hela halsen uppsvullen. Jag fasar helt plötsligt för att föda. För nu blir det ju jätte jobbigt.
Och nacken. Den är stel och gör okt. Varför går det inte över?'
Varför går så mycket emot när man inte har energi för det.

Imorgon ska jag till barnmorskan. Hoppas jag vaknar och känner mig helt hundra igen. Ingen förkylning eller ont i nacken. Önsketänkande? Ja kanske.
Måste komma ihåg att köpa honung!
Nu ska jag försöka somna igen.
Eller först måste jag nog på toa. Var ju ändå 20 min sen sist......


15/1 kväll

Måtte han komma


15/1

Igår var jag hos barnmorskan igen. Allt har lugnat sig så det är skönt. Ska dit på fredag för en sista sån kontroll sen blir det vanliga igen.

Efter barnmorskan åkte jag till stan för att träffa Josefin. Det var så länge sen vi sågs. Var jätte kul! Tyvärr så hade jag såklart lagt i för lite parkeringspengar. Annars hade jag gärna suttit längre.

Idag skulle jag ha träffat Bettan. Men känner redan nu att det kommer inte bli så. Känns som om jag måste vila.

Hoppas Otto är redo för världen snart.


14/1

Vaknade av huvudvärk flera gånger. Tur jag ska till barnmorskan idag. Jag hoppas det inte är nått, men det var en av grejerna jag skulle se upp med.

Störande att ha huvudvärk. Jag tror dock att det är spänningshuvudvärk för det sitter bakom ögonen. Så med lite tur ger det sig när jag väl gått upp.


Ikväll är det bättre

Idag har jag inte gjort något alls. Så nu på kvällen känns det mycket bättre.
Innan har jag alltid haft så ont.
Men usch vad uttråkad jag är.
Ändå trött. Men det är nog för att kroppen är så ansträngd.

Imorgon ska vi städa och prova det andra soffbordet. Hoppas det passar nu när vi har fåtölj och mattor. Innan såg det bara konstigt ut med det. Jaja vi får se.

Jag har även tagit bort min Facebook sida. Känna konstigt att inte ha. Men jag gillar inte hur det har blivit där. Alla "hata" grupper. Kan faktiskt känna att det är lite väl rasistiska åsikter. Så nu får vi se om jag lyckas. För visst är det en vana att alltid logga in där och snoka runt.

Nä nu ska jag gå och lägga mig tror jag.


Magen idag


..underbart!
Blodtrycket hade gått ner idag. Så nu är det lugnt. Men min barnmorska sa att jag måste ta det lugnt hela tiden. Känns i alla fall jätte skönt nu. Fick en tid på måndag för att hålla det under uppsikt nu. Min kära vän Martina skickade mig/Otto en present oxå. Ett babynest! Vart så glad. Har kollat på dom men tycker dom varit så dyra. Tack snäll Martina. Och tack snälla Josefin för ett supet stöd måste jag ju säga. Så himla skönt att ha nån som vet vad jag går igenom.

Idag visa sig bli en bra dag. Kanske kanske kan jag övertala Martin till att äts pizza ikväll :)


0900

Idag ska jag till barnmorskan och lämna nya prover.
Känns sådär.
Men det känns skönt att det blir gjort.
Martin kunde inte följa med. Men det ska nog gå bra ändå.
Måste snart gå upp och göra mig klar.


Oro

Idag kan jag inte sova av bara orsaker. Jag har inte ont i magen. Nej dig är det för att vi varit hos barnmorskan och jag hade högt blodtryck....

Ska dit igen på fredag för att göra om kollerna. Men i värst fall är det havandeskapsförgiftning. Känns jätte jobbigt. Barnmorskan sa att jag MÅSTE vila. Jag tycker jag har vilat. Men det är svårt när man är hemma. Det finns ju alltid nått som bör görs. Vart går gränsen. Hon sa att jag inte skulle oroa mig men det går inte.
Stress är farligt men hur lugnar jag mig när jag känner att jag inte vet vad aom händer. Otto har i alla fall växt i magen så han verkar inte tagit skada. Annars är det ett problem. Att han inte får tillräckligt med näring. Att min kropp ser han och moderkakan som ett hot mot mitt immunförsvar... I fall det blir illa måste förlossningen sättas igång. Känns konstigt....

Jag känner mig lite besviken av nån anledning.


Bättre

Inatt har jag faktiskt fått sovit lire mer. Några enstaka värkar hit och dit men helt ok om man ska jämföra med tidigare nätter. Känns skönt.
Idag ska vi dessutom till barnmorskan. Måste höra med henne om det finns nått jag kan göra för att underlätta. Jag betvivlar det men känns ändå bättre att fråga. Josefin sa nått som kändes så sjukt mycket bättre att tänka på. "För varje värk så är han lite lite närmare" det gjorde susen. Så nu tänker jag så för att uthärda :).

Undrar om gardinstängerna har kommit in på Ikea ännu... Kanske jag och Martin kan kolla när vi varit hos barnmorskan.

Dags att försöka sova igen.


Jaha..

...ingen sömn inatt heller.
Känner mig helt matt men så fort jag försöker sova säger magen ifrån. Som om det är meningen att jag ska hålla mig vaken.
Undrar hur länge det här ska hålla på? Läste att det kan ta upp till 4 veckor om inte mer. Det känns hopplöst. Ok om jag inte kände nånting utan bara gick och vänta och längta. Men just det här att det gör ont. Svårt att gå och trycket. Nä det är det som gör det jobbigt. Nätterna är värst. Kanske ska jag sova mer på dagarna? Fast då kanske nätterna blir MER outhärdliga. Det vore katastrof.

Kanske kan jag sova nu...


Men alltså

Försökte lägga upp bilder på magen i ordning. Men det gick tydligt inte alls. Först kom bara nån rubrik. Sen kom bilderna, dock inte alla och givetvis inte i ordning. För att inte tala om kvalitén....suck


Magen

Ja eftersom denhär Appen lever sitt eget liv så blir det som det blir.

Hur som.
Den översta bilden är från v11 tror kag och sista från v 35. Får ta en nu i v 37 sen för det är stoooor skillnad.


Magen


...ingen Otto nu heller.
I lördags fick vi 15 kubik ved som skulle bäras in i vedbod, hus och garage. Det var jobbigt även om Martin gjord det värsta. Igår dock jobbade jag på med att stapla i garaget i 3 timmar i hopp om att Otto skulle få för sig att komma ut. Men icket. Har knappt sovit för nått hände. Sammandragningarna är värre så det kanske närmar sig? Vill så gärna att det ska börja.

Idag skulle jag behöva till jobbet och köpa en pedalhink till badrummet och till Ikea för att köpa gardinstängerna som inte fanns sist. Men egentligen har jag ingen lust. Folk glor så när man är ute och går höggravid. Som om jag ska föda där och då! Idioter.

Får väl se. Nu ska jag försöka sova igen. Blir ju mer att jag sover i intervaller. Och det är ingen höjdare.


Meeeeen!

Nu kol förra inlägget fel för den här Appen bråkar. Jaja.
Idag kommer Bettan. Det blir kul😃!


2 januari 2013

Sömnen har som vanligt sprungit ifrån mig.
Vaknade av att Babusjka mådde dåligt så jag fick följa henne ner så hon fick gå ut. Nu sover hon igen men inte jag.

Martin verkade inte kunna sova inatt. Förmodligen för att jag börjat snarka så sen jag vart gravid. Varje gång jag vakna var hans lampa tänd och han läste. Sista gången var kl 02.30 tror jag.
Blir en lång dag för honom.
Ska nog baka en ost och skink paj tills han kommet hem.
Har även tänkt mig bygga klädstång till Ottos rum. Hoppas det går bra.
Vi gick igenom hans kläder igår. Och kläder som mamma skickad med från när jag var liten. Från dom kläderna vart det inte mycket kvar. Allt var så tjejigt.
När vi rensat igenom allt och lagt det i högar insåg vi att nästan inget passa ihop. Massor med bodys men kanske 3 byxor till. Så nu får vi köpa till lite bas byxor och tröjor. Hela bodys känns dom det bästa men han måste ju ha lite annat. Får se om jag orkar fixa det idag.
Känns nästan som om jag är lite hungrig.... Hm kanske ska gå upp snart.


1/1-2013

Idag är det ett nytt år!
Jag har sett att väldigt många skrivit att 2012 varit ett så dåligt år och hoppas på ett bättre 2013.
Jag kan inte hålla med.
Dom senaste 2 åren har varit bland dom bästa i mitt liv. Och det verkar bara som om det blir bättre och bättre.

2011
flyttade jag och Martin ut till huset och gifte oss. Vi skaffade dessutom Puka.

2012
Vi blir gravida och har jobb som gör att livet flyter lätt (även om det är trögt ibland men det är det ju alltid ibland)

2013
Vi väntar på Otto. Så dethär året kan inte bli annat än bra! Även om inget blir som förut



RSS 2.0