30/6

Otto åt två gånger igår kväll så idag sov han till kl 04 och ja, sen när jag väl var påväg att somna om så ville Babusjka ut. Nu är jag pigg. Typiskt. Kl är bara 04.48.

Igår var vi i Åsbro. Svärisarna bjussa på fika på ett fick som hette Rönne kapell. Kan varmt rekommendera. Om nån hittar dit. Väldigt mysigt och gott fika.
Det regna dock och då var det lite kallt där inne. Efter det åkte vi till hem till svärisarna ett tag sen for vi hem.
Dagen gick fort.

Igen vagn föresten. Mailade och frågade om jag kanske hade lämnat fel mobilnr. Det hade jag inte men dom skrev att det blivit lite försenat så den skulle komma i början på nästa vecka..jaja det får väl gå.

Tack min mamma för att du sponsrar oss till vagnen! <3

Idag ska vi inte göra så mycket. Ev marieberg eller naturenshus. Vi får se.

Har inte så mycket att skriva.
Nästa vecka är det fruktfasta som gäller. Men jag är tveksam till att jag klarar 5 dagar. Kanske varannan dag räcker. Får se. Envisheten kanske måste sätta in. Har hittills tappat 7 kilo. Det går framåt!
Men mycket vill ha mer.


Det är jätte mycket dimma ute. Tog en bild just.


Haha just ja hittade den här roliga hos svärisarna. Det är min man det Martin Ström :)


28/6

Igår hände det! Otto vände sig själv. Han har varit påväg länge men liksom inte lyckats helt. Men igår så vill han så gärna ha sin bil han fått av Janne så då lyckades han. Så nu får jag hålla koll.
Jag köpte även en såndär bumbo stol till honom. 200 pix på blocket. Han provsatt i en hos Therese och den var jätte bra tyckte jag. Ska bara köpa ett bord till den med.

Ingen vagn. Men idag måste den komma för det var 1-3 dagar leverans. Idag blir dag 3. Eller vänta. Det blir ju dag 4 idag!! Hm. Bäst den kommer då.

Ikväll ska jag träffa Ida oxå. Så jag ska fruktfasta idag. Vet att det går bra när jag ska träffa henne. Känner att jag måste skynda på det här lite. Igår kväll åt jag popcorn. Onödigt. Annars har vågen bara visat minus men det lär den inte göra nu.
Så en dag fruktfasta. Så äter jag normalt i helgen och så minst 2 dagars frukt fasta nästa vecka. Skulle behöva klara mer än 2 dagar. Får väl se hur det blir med det.

Otto har börja äta mycket mer. Vi brukar ge ersättning på kvällen och förut åt han Max 120ml kanske att han ammade lite efter men 120 det var mycket tyckte vi. Nu äter han minst 160ml. Inatt åt han först 160 när vi la honom. Sen när vi skulle sova vid typ 22.30 vakna han så vi värmde lite till och vips så åt han 160 till! Oj oj vad är det som händer!
Så nu har jag tagit fram den stora nappflaskan. Kanske får lov att köpa en till sån. Sen ska han få en annan modell för välling. Men det är inte ännu. Tiden går så fort.
Han fick lite gröt igen när vi åt. Känns så konstigt när han sitter i sin barnstol och äter sin gröt. Han blir dock arg om han inte får så mycket han vill. Undrar om humöret håller i sig i äldre dagar... Jäklar vad arg han kan bli ibland. Munnen blir ett uppochnervänt U som mamma brukar säga. Eller en streck mun. Och så tittar han på en medan han säger "vao vao vao" eller "nä nä nä" om och om igen med en arg röst. Det har han säkert efter Martin ;)


Nä dags att sova. Imorgon måste vagnen komma!!!

God natt


27/6

Det blev en hemma dag igår. Soc Max 3 timmar den natten. Fattar inte vad det var med Otto. Det spö regnade men det gjorde inget så vi tog en promenad och tog det vääääääldigt lugnt.
Har lite ont i halsen.

Inatt har Otto fått sova i vår säng från det att han vakna. Mest för att jag har så trött så jag somna om när medan han åt.
Nu är han dock vaken och verkar inte trätt men det brukar ge sig.

Ingen vagn igår. Kanske idag?! Hoppas.

Jag och Therese och kids skulle på baby café idag. Men eftersom jag har ont i halsen blir det inget.

Igår provade Otto att äta gröt. Han provade även banan, mango, druva och smör(fast det har han prövat förut). Han älskar mat och vart arg när han inte fick mer. Så idag ska han nog få lite gröt igen.

Snart är denhär veckan slut och då börjar äntligen Martins semester!!


26/6

Otto piggande till idag med efter maten och det gjorde jag med. Får se vem som somnar först av oss. Det brukar vara han men man vet aldrig.
Det är så varmt så det är svårt att sova. Nu regnar det i alla fall och båda fönstren är öppna så det borde väl svalna snart.

Igår var jag och Otto med Zakk och Therese 😊 jag tycker så mycket om dom. Vi hade jätte kul. Först gick vi ut med hennes hundar och sen prata vi en massa och därefter gick vi och handla på Willys innan jag for hem. En alldeles lagom dag.

Idag är tanken att jag ska till Madde men det beror lite på hur mycket sömn Otto tycker jag ska ha ;).
Men förhoppningsvis går det bra.
Nu började han dock prata för sig själv borta i sin säng...det bådar inte för att han tänkt sova snart.

Vagnen är i alla fall nu beställd. Det blev en svart brio smile. Känns lite nervöst innan den kommer men det bör förmodligen jätte bra. Eller ja, nu måste det bli bra för nu är den ju köpt. Men det tror jag.
Hoppas den kommer redan imorgon!em det kanske är att ta i.
Nån dag till får jag nog vänta.


23/6

Här sitter jag på sängkanten och glor. Otto verkar inte ha några planer på att somna om inatt. Nej just nu måste det grejas med täcket, kanske lite med foten, ta ut nappen och vända den för att sedan inte lyckas vända den rätt igen och bli irriterad över det, Sparka på täcket osv osv. Mysigt för mig.....

Fruktfastan höll i två dagar= -2,3kg! Helt ok. Ska köra två eller tre dagar nu varje vecka tänker jag. I alla fall så långt jag orkar. Sen kanske när jag börjar jobba mina två dagrar i veckan att jag kan försöka då. Borde ju funka. Målet är ju att klara att fasta helt en till två dagar i veckan. Jag är alldeles snart på mitt första delmål och ska verkligen ta i nu sista 3 veckorna innan jag måste ha nått dit. Tror jag ska lägga till morgonpromenad innan frukost.

Midsommar spenderades på ett traditionellt vis i vår familj.
In med hundar och nu även Otto i bilen. Packa picknick korg och dra iväg och bada. Älskar det. Himla mysigt! Bästa sättet att fira midsommar på. Vårt 3e år vi firar så. Förmodligen vårt sista år vi firar så. Men det gör inget.
När Martin går på semester om en vecka(!!!) så blir det med av badandet.

Längtar!


19/6

Jaha! Jag har nu lyckats med fruktfasta i 2 dagar. Och jag orkar inte idag med. Men ack så effektivt det är. Jag har inte hunnit väga mig ännu men igår, alltså efter en dag, så hade jag tappat -1,2kg! Helt otroligt!
Dock är energin på noll och det krävs att ha något att göra. Igår var jag med min mamma så då vet jag att det går bra. Hade en svacka och vet att mamma kan hjälpa mig igenom den. Vilket hon såklart oxå gjorde :). Tack för det min mamma!! ❤
Men som sagt idag blir det en paus. Har inte heller något in planerat så då är det helt omöjligt att inte fokusera på mat.
Hur som så ska jag köra dethär lite då och då för det är ju väldigt effektivt. Kanske klarar jag fler dagar nästa gång.

Snart är det midsommar. Jag och Martin hade först planer på att hitta på något midsommar firande. Dvs leta efter en stång och typ ta med picknick. Jag vet att jag och Bettan pratat om det med. Men igår så kände både jag och Martin att det är ju faktiskt sista året då vi verkligen kan skita i det så vi gör det :). Jag gillar ju normalt inte högtider (förutom jul med mamma) så det gäller ju att passa på när man kommer undan. För sen ska Otto minsann få underbar minnen till alla sådana högtider.

Ingen bil ännu men det kommer väl.


17/6

Idag ska vi upp med tuppen.
Först ska vi skjutsa Martin till jobbet för att få ta bilen. Sen så ska vi till BVC för vaccination igen. Denna gång ska jag färska klarat det själv. Jag får titta bort. Otto kommer bli ledsen men det kommer gå fort. Och förhoppningsvis deg ledsna med.
Jag hat tänkt gå upp tidigare och duscha. Det brukar jag dock tänka och det är sällan jag väl gör det när klockan. Då är jag mer sugen på att ligga och dra mig.

Imorgon börjar jag frukt fasta. Får vi se hur många dagar jag klarar.
Känns lyxigt att få äta så mycket frukt! Det är ju inte ofta jag gör det annars.

Nå väl. Dags att sova vidare. God natt.


16/6

Alltså det här är katastrof. Vaknade runt halv tre av att Otto ville ha mat och jag har inte somnat om ännu. Alla andra sover. Eller ja, yama verkar vaken. Gud vad jag avskyr att inte kunna somna om. Snart vaknar väl Otto igen.

Tur vi inte har planer för idag.
Igår var vi hos Martins moster Marianne, vi tog en promenad till naturenshus och fikade. Jätte mysigt. Hade kunnat sitta lite längre dock. Får bli nästa gång. Så bra för man kan ha med hundarna och sitta ute.

Idag fyller föresten Maddes knodd Bob år.

Nä nu måste jag sova! Ont i huvet har jag dessutom. Suck.



14/6

Igår var en lyckans dag! Varför undrar du. Jo vi vart äntligen av med BMWn!! Och dessutom fick vi mer för den än vad vi väntat oss. Jätte skönt känns det. Så nu ska jag få en annan bil. En Skoda! Precis som jag vill. Känns bra att vi får välja själva utan att bli påverkade. Nu vet vi vad vi behöver och vill ha. Billigt och bra i längden oxå.
Vi hat hittat en på blocket som Martin ska ringa på idag. Jag har knappt kunnat sova för jag är så glad!

Idag är jag och Otto alltså lite isolerad här ute i ingenstans. Men det gör inget alls. Det är det värt. Lite tråkigt att jag skulle ha träffat Therese och Zakk idag. Och så var min plan att åka till Josefin. Men det får bli när jag har den andra bilen, kanske nästa vecka.
Känns i alla fall som en sten som lossnat. Vi kommer spara in så mycket pengar nu. Och det behövs verkligen.

Otto fick smaka potatis i förgår och igår. Han tyckte det var konstigt men åt med glädje. Han brås nog på mamma ;)


12/6

Haha alltså dom här nattliga inläggen. När jag läser igenom dom så undrar kag ju nästan vad jag menar. Jag brukar aldrig läsa igenom innan jag postar dom. Därav lite underliga stavningar. Nå väl. Sånt är livet.
Nu är Martins moster Helena hos oss. Hon bjöd på korv och potatis. Jag har inte ätit potatis på ett tag så min mage lever sitt eget liv nu.
Har läst lite om att fasta. Funderar på att prova. Läste att det finns något som heter fruktfasta. Verkat väldigt bra. Tänker nog testa nån dag först för att se om jag klarar av det.

Imorgon ska jag, Otto och Helena hälsa på Martins mormor i Hallsberg. Kanske smiter jag in i min favvo butik då och köper nytt pukka te. För mitt är slut och är allt för gott.


11/6

Jag har en kär vän som läser min blogg. Sen jag fick barn har jag inte lika lätt att prata i tele. Det var tillräckligt svårt innan med dålig täckning i huset så man kan bara stå på vissa ställe. Men nu när jag sällan kan stå still så är det ingen idé. Jag brukar ringa mina vänner medans jag är ute och promenerar.
Igår kom i alla fall ett sms från min kära Martina, hon fråga om Jeanettes möhippa bl.a. Och den har jag kanske inte nämnt.

Min äldsta och bästa vän ska gifta sig i sommar. Närmare bestämt den 13/7. Jag är förkrossad men kan inte komma på hennes bröllop. Känns inte kul. Men hon bor i Umeå/Robertsfors och det är inte helt enkelt att bara dra iväg när man han har en liten en med sig. För att inte tala om den gigantiska summan pengar man får ut som föräldraledig. Såklart kunde jag inte heller komma på hennes möhippa som ägde rum i helgen. Dom verkar ha haft jätte kul. Hon har träffat ett par fina vänner i Robban som fixade möhippa åt henne. Dom kollade av med mig vad jag trodde. Det var gulligt. Eftersom jag inte kunde vara med men hade tidsplanen på vad dom skulle göra så lyckades jag få tag på restaurangen och överraska Jeanette och dom andra med en flaska bubbel när dom kom dit. Givetvis ringde Jeanette och grina. Hon grinar jämt. Är så glad att hennes möhippa gick fint och att hon hade kul. Önskar vi kunde ses oftare bara. Fast så känner jag med många. Martina och jag ses inte ofta alls heller och inte heller min vän Camillis. Även Ida har blivit mer sällan. Josefin träffa jag förra veckan som jag skrev om och jag ska verkligen försöka åka dit oftare.
Vi ska höras om i veckan. Men nu kommer Martina moster imorgon och ska stanna två nätter. Men på torsdag kanske jag kan åka till henne. Ska smsa henne och se när jag vet mer.

Nä nu måste jag sova vidare. Som sagt imorgon kommer Helena, Ann-Charlott och Hans. Martin är inte hemma när dom kommer. Hoppas han kommer läs från jobbet lite tidigare och att Otto har en bra dag.


10/6

Martin har varit lång ledig. Det är alltid kul när vi båda är hemma tycker jag.
Vi har försökt bli av med bilen och hängt i Åsbro. Jag och Otto tog en sväng om till mamma/mormor med när Martin var på ett annat ställe mes bilen. Får hoppas den snart blir bortbytt.
Vi har promenixat och bara njutit.
Kollat på den fina barnvagnen och ja....det var nog allt.

Jag har lyckats gå ner 4,5kg på en månad. Syns inte alls. Förhoppningsvis går det fortare nästa månad. Ska vara betydligt hårdare nu.
Känns bra. Nu blir det 2 promenader om dagen.
Jag måste köpa mig en baddräkt. Ska se om jag kan få med mig min mamma att leta. Hon är bra på sånt.

Nä nu ska jag somna om. Otto somna om för länge sen.


6/6

Idag är min äldsta och bästa väns födelsedag. Jag saknar henne så det gör ont. Varför måste vår land vara så avlångt! Men men. Tur telefon finns. (Även om min höll på att lägga av idag).

Lite Otto bilder för att pigga upp :)





...!?!

Alltså den här blogg.se. Suck


4/6

Igår var en väldigt rolig dag. Jag fick ett sms av min gamla gode vän Josefin. Hon tyckte jag skulle komma och kolla på kläder till Otto. Jag hade själv tänkt höra av mig till henne så det var roligt tyckte jag.

Jag lastade in hundar och barnet i bilen och så bar det av.
När vi kom dit mötes vi av en skrattande Majja och en stor Viggo! Det var så länge sen jag såg dom. Så himla söta dom var. Viggo stal mitt hjärta helt. Och Majja charmade en totalt med sitt kramande och leende. Himla rolig dag. Tiden bara sprang iväg.

Nu ligger jag och lyssnar på en pigg liten Otto i sin säng. Han vaknade och hade ont i magen. Men efter lite gasutsläpps hjälp så vart det bättre men oj vad pigg han vart istället.
Hoppas han somnar snart.

Tänkte försöka fara till Josefin nån mer gång i veckan. Hade så himla kul. Förutom att Otto var lite svår i starten men sån är han ju jämt.

Tog tyvärr inga kort. :/


4/4

Igår var en väldigt rolig dag. Jag fick ett sms av min gamla gode vän Josefin. Hon tyckte jag skulle komma och kolla på kläder till Otto. Jag hade själv tänkt höra av mig till henne så det var roligt tyckte jag.

Jag lastade in hundar och barnet i bilen och så bar det av.
När vi kom dit mötes vi av en skrattande Majja och en stor Viggo! Det var så länge sen jag såg dom. Så himla söta dom var. Viggo stal mitt hjärta helt. Och Majja charmade en totalt med sitt kramande och leende. Himla rolig dag. Tiden bara sprang iväg.

Nu ligger jag och lyssnar på en pigg liten Otto i sin säng. Han vaknade och hade ont i magen. Men efter lite gasutsläpps hjälp så vart det bättre men oj vad pigg han vart istället.
Hoppas han somnar snart.

Tänkte försöka fara till Josefin nån mer gång i veckan. Hade så himla kul. Förutom att Otto var lite svår i starten men sån är han ju jämt.

Tog tyvärr inga kort. :/


2/6

Igår var en ljuvlig dag. Vi var på Ikea, barnens hus, babyproffsen och Willys. Gick en promenad, grillade och myste.
Skönt väder var det med.
Jag gillar när det händer lite mer. Annars känns det som om jag bara sitter och glor.
Såvida det inte regnar. Då vill jag bara gå promenad i regnkläder så det smattrar sådär mysigt och sen bara slappna av.
Vi skippade Stadsparken. Kanske idag om vädret tillåter.

Igår hände det förresten. Jag hamnade i samvetskval!
Jag har kollat efter en sittvagn typ sen Otto föddes. Vi har ju köpt en begagnad liggvagn som jag är väldigt nöjd med. Både billig och klarar terrängen här ute väldigt bra. Jag är ju lite emot nya super dyra vagnar när det finns ca 9462st på blocket eller som nån kompis vill bli av med för en billig peng. Samtidigt så har jag hela tiden sagt att jag är beredd på att lägga ner lite mer pengar på en ordentlig sittvagn. Eftersom vi behöver ha den mycket längre. Jag har oxå ganska höga krav på sittvagn. Den ska vara vänd mot mig, ha bra fjädring och bra hjul. Funka här ute på landet och vara enkel att vika ihop och få in i bilen, fullt liggläge och bra sufflett. Väldigt bra myggnät och regnskydd. Otto är lång så den behöver ha hög rygg. Listan kan göras lång och har blivit längre sedan jag haft våran nuvarande vagn. Den är nämligen inte alla smidig. Den funkar bra absolut. Men jag förstår ju varför det kommer nyare vagnar med mer finesser. Det finns en sittdel till vagnen vi har nu. Men den är inte riktigt i toppform. Vagnen vi har nu är ca 9 åt gammal. Och selen i den är inte speciellt stabil. Suffletten har börjat ge sig så den faller sakta bakåt och skyddat därför dåligt. Regnskyddet håller inte tätt om det regnar mycket och myggnätet täcker inte sittdelen.
Hur som så har mina krav på vagn nästan varit omöjliga att uppfylla. Har det ena funnits har inte det andra osv. Svårast har det varit att hitta en vagn som är vänd mot oss. Alla vagnar är nästan vända från en. Jag fattar inte varför?! Barn har inte dom behoven att upptäcka världen själva. Utan att se mamma och pappa. Dom behöver trygghet och möta värden tillsammans med mamma och pappa.
Men så igår inne på barnens hus så får jag syn på den! En fin vagn som verkade ha allt det jag ville. Och inte var den svår att styra heller. Som en dröm. Kollade på samma vagn på babyproffsen. En brio smile! Perfekt! Och vad kostar denna lilla läckerhet. Jo 5000 pix!!! Visst inte så farligt för en nu vagn. Men väldigt mycket för nån som är lite emot det där.
Fast efter att jag och martin ha pratat hit och dit så har vi bestämt att det blir den. Även om jag är 99% säker på att kag kommer vela fram och tillbaka tills den är beställd.
Och hittar vi en begagnad så köper vi såklart den!

Ja dethär kanske vart det tråkigaste inlägget någonsin. Men man kan inte vara rolig jämnt ;).

Just ja. Vi köpte en hoppgunga oxå. Den var värdelös så den lämnar vi nog igen idag.


1/6

Igår var en tråkig dag. Det jag gjorde på hela dagen var att promenera....
Mamma hade utveklingssamtal så det blev ingen mamma dotter dag.

Otto ville inte sova på kvällen för han somnade strax innan han enhetliga läggtid. Så han var pigg och alert.
Tur han är söt. Hoppas idag blir en bra dag. Vi har pratat om Stadsparken.


RSS 2.0